Підтримати нас

На Херсонщині поліція склала черговий “булінговий” адмінпротокол

Автор статті
09 грудня 2020 16:02
1,026
Поширити:

На Херсонщині поліцейські склали черговий адмінпротокол по булінгу на батьків учня, який знущався над однокласником з особливими освітніми потребами.

З початку року поліція Херсонщини склала 21 протокол щодо булінгу у навчальних закладах. Відділ комунікації повідомляє, що у поліції питанню протидії булінгу приділяють особливу увагу. 

“Реагуємо на всі повідомлення щодо конфліктів у школах і ретельно їх перевіряємо. Аби захистити дітей, ми постійно проводимо просвітницьку кампанію для школярів, батьків та педагогів”, - повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов.

Черговий факт булінгу виявили в одній зі шкіл Великолепетиського району. Про психологічне знущання 13-річного учня над 12-річним однокласником в поліцію повідомила соціальний педагог. Ювенальний поліцейський перевірив інформацію, поспілкувався з учнями та педагогами: Факт булінгу підтвердився.

Як з’ясувалося, 13-річний школяр систематично знущався над 12-річним однокласником з особливими освітніми потребами (як ми б казали раніше - інвалідом), який не міг дати відсіч кривднику. Особистість школяра ображали, його штовхали, били, нецензурно облаювали. 

Хоча родина цього хлопця на обліку не перебуває, сам учень, як з'ясували ювенальні поліцейські, характеризується негативно, агресивно поводиться не лише у межах школи, але й вдома. 

З кривдником та його батьками поліцейський провів профілактичні бесіди. На батьків хлопця складені адмінпротоколи за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» КУпАП та ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ