Підтримати нас

На 120-ти вулицях Херсона планують замінити ліхтарі на енергоефективні

Автор статті
17 квітня 2019 12:32
676
Поширити:

Разом з вулицями освітлення буде замінено також на 12 площах та у 3-х скверах. 

Про це йшла мова на сьогоднішній презентації перших фінансових напрацювань від експертів CES - компанії, яка у рамках співпраці міста з НЕФКО впроваджує у Херсоні проекти стосовно санації будівлі Херсонської міської клінічної лікарні ім.О.С.Лучанського та заміни ліхтарів вуличного освітлення на нові LED-світильники. На засіданні були присутні міський голова Володимир Миколаєнко, перший заступник міського голови Ігорь Козаков та депутати міської ради.

За словами представників компанії, вартість обох проектів складає 8,7 млн євро. У цю суму входять кредитні та грантові кошти, а також вклад міста.

Так, у лікарні Лучанського планують провести роботи із термомодернізації 4-х будівель, оптимізувати роботу котельні, замінити тепломережі та освітлення і впровадити систему енергоменеджменту.

Стосовно ж вуличного освітлення, то експерти компанії наголосили, що на даному етапі уже проаналізовано стан 120-ти вулиць, 12-ти площ та 3-х скверів. Саме тут знаходиться найбільша кількість об'єктів соціальної сфери і саме тут замінюватимуть світильники у першу чергу.

"Зі свого боку, відзначу, що ми готові включатися в роботу. Наразі дуже важливо, що, зокрема, проект НЕФКО стосовно заміни освітлення у місті дасть змогу значно економити електроенергію. Зараз ми споживаємо до 7 тис. МВт на рік, а за умови заміни світильників споживатимемо до 3 тис. МВт", - резюмував міський голова Володимир Миколаєнко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ