Підтримати нас

Херсонців запрошують до Школи Громадського бюджету

Автор статті
17 червня 2020 13:00
964
Поширити:

Хочеш зробити Херсон комфортнішим для життя, є купа ідей, але немає на це фінансів? Тоді тобі - до Школи громадського бюджету.

Складати екзамени до цієї Школи, чи проходити якесь тестування - не потрібно. До того ж тренери безкоштовно розкажуть, як реалізувати ідею коштом Громадського бюджету міста.

Не зволікай. За тиждень відбулося вже 2 навчальних заходи. Через карантин вони відбувалися в групах, де не більше 10 осіб. Так, у четвер, 11 червня, пройшов тренінг «Як подати свій проєкт?». У цей день говорили про особливості кожного етапу "Громадського бюджету":

  • як краще описати свою ідею та правильно оформити заявку, щоб її було прийнято та допущено до голосування містян;
  • як порахувати бюджет та врахувати всі можливі ризики;
  • як просувати свій проєкт, щоб залучити підтримку на голосуванні.

Проводили тренінг голова правління громадської організації “Глобальний погляд” Людмила Абсава та голова координаційного комітету Громадського бюджету Херсона Людмила Кузьменко. Також вони відповіли на всі питання, які виникли в учасників.

Процедура в цьому році трохи змінилася. Наприклад, тепер усі проєкти подаються виключно в електронному форматі через платформу "Громадський проєкт Херсон".

Тому наступну зустріч, 16 червня, присвятили темі: «Електронна платформа «Громадський проєкт». Херсонцям допомагали розібратися з такими питаннями:

  • як зареєструватися на Платформі?
  • процедура подання власного проєкту через електронну платформу?
  • як підтримати проєкт на електронній платформі?
  • як проголосувати за вподобані проєкти в електронному форматі?
  • що таке електронний підпис і як його отримати?

Цю майстерню провела Анастасія Шукрута, яка детально пояснила учасникам усі складнощі, які можуть виникнути при роботі з платформою.

Для тих, хто не встиг (або не зміг) побувати на цих тренінгах, запланували ще аналогічні заходи:

Так, 18 червня о 12.00 відбудеться тренінг «Як подати свій проєкт до Громадського бюджету?». Зареєструватися на захід можна за посиланням: https://surl.li/djgd

А 23 червня о 12.00 - майстерня «Електронна платформа «Громадський проєкт». Реєстрація за посиланням: https://surl.li/djgf

Заходи проходять в Арт-клубі Masson (вул. Суворова, 27).

Нагадуємо, що про всі новини Громадського бюджету та анонси подій можна дізнатися також на сторінці у Фейсбуці  “Громадський бюджет Херсон”.

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2019 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Газета "Вгору" за підтримки Херсонська Міська рада.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ