Підтримати нас

Херсонський суд залишив під вартою підозрювану в державній зраді голову проросійської організації

Автор статті
24 вересня 2020 04:18
1,178
Поширити:

Херсонський апеляційний суд 23 вересня залишив під вартою підозрювану в державній зраді керівницю громадської організації «Російська національна громада «Русич» та викладачку комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради Тетяну Кузьмич.

Про це в коментарі Крим.Реалії повідомила прессекретар прокуратури Херсонської області Анастасія Веселовська.

Херсонський міський суд заарештував Тетяну Кузьмич до 9 жовтня. Служба безпеки України підозрює жінку в державній зраді. Також Кузьмич призначили заставу в розмірі 500 тисяч гривень.

Справу слухали в закритому режимі за клопотанням сторони обвинувачення. Сторона захисту також виступила за проведення закритого засідання.

За версією слідства, Кузьмич під час перебування в анексованому Криму «була залучена ФСБ Росії до шпигунської діяльності та передавала матеріали для проведення підривної роботи в Херсонській області і в усій Україні».

Раніше СБУ стверджувала, що припинила діяльність агентурної мережі ФСБ Росії, яка діяла у Херсонській області під керівництвом колишньої співробітниці обласної державної адміністрації. За інформацією відомства, жінку завербували російські спецслужби в окупованому Криму в 2015 році.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ