Підтримати нас

Херсонського лжеволонтера «Русавського\Золотаренко» будуть тримати під вартою. ФОТО. ВІДЕО

Vgoru
Автор статті
24 грудня 2015 12:37
664
Поширити:

Апеляційний суд Херсонської області скасував постанову Суворівського районного суду м. Херсону і постановив взяти на 60 діб під варту Миколу Русавського, відомого ще як Микола Золотаренко, якого херсонські волонтери обвинувачують у привласненні грошей, зібраних для придбання касок та бронежилетів для бійців української армії.

Рішення прийняла колегія суддів під головуванням судді Валентина Раєнка. Підозрюваний був взятий під варту у залі суду. Раніше Суворівський райсуд обирав для нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Підозрюваного було затримано за махінації з нерухомістю. Але у правоохоронців є заяви від херсонських волонтерів про привласнення «Золотаренком\Русавським» понад 150 тисяч гривень, забраних у Херсоні та у Скадовському районі для придбання касок та бронежилетів для бійців української армії.

На суді також було сказано, що Міноборони заперечує факт надання «Русавському\Золотаренку» волонтерського посвідчення. Підозрюваний відповів, що посвідчення було видане Центром сприяння звільненню заручників та військовополонених «Патріот», а не співробітниками Міноборони.

Нагадаємо, газета «Вгору» неодноразово писала про шахрайства «Русавського\Золотаренко» та про його можливі зв’язки з деякими впливовими людьми.

Але волонтерів дивує те, що людині, яка їх обдурила оголошено підозру лише у трьох випадках шахрайства з нерухомістю, де сума збитків, завданих потерпілим, - дуже невилика у порівнянні з тим, що "Золотаренко\Русавський" отримав від волонтерів.

Представник Херсонського фонду мілосердя і здоров'я, координатор порталу "Правовий простір" Ганна Мартинюк зазначила, що волонтери чекали від слідства більш ефективної работи.

Але сам підозрюваний своєї провини не визнає. Він навіть намагався сперечатися з волонтерами.

${gallery:c24856bfdbb89a6c4664d2bfa976abaa}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ