Підтримати нас

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара на карантині не втрачає зв’язок із користувачами

Автор статті
28 травня 2020 08:00
633
Поширити:

Працівники Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара не витрачають час самоізоляції даремно.

Так, продовжують свою роботу мовні курси. Окрім того, що користувачі вебсайту книгозбірні мають можливість щодня удосконалювати свої знання з української мови, зокрема вивчаючи нові правила правопису, відбуваються і зустрічі в рамках курсів англійської.

Про це повідомляє Херсонська обласна рада.

На онлайн-заняттях курсів англійської мови для початківців у херсонському центрі «Вікно в Америку», що діє при відділі документів іноземними мовами Гончарівки, його члени вже перейшли до найбільш відповідального етапу – активізації мовлення. Учні вивчили достатню кількість слів та граматичних структур для того, щоб почати говорити англійською мовою. Тож карантин – не перешкода для тих, хто бажає завжди бути в тренді.

Також працівники обласної книгозбірні раді представити електронну бібліотеку з повнотекстовими виданнями, де користувачі можуть переглянути тексти окремих видань у форматі pdf та прочитати їх у будь-який зручний для них час. Наразі триває робота над вдосконаленням електронної бібліотеки, щодня вона поповнюється новими оцифрованими матеріалами. Доступ до бази даних можливий лише для зареєстрованих користувачів порталу Гончарівки.

Протягом карантину бібліотека стала учасницею проєкту «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги», що реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Європейського Союзу (програма House of Europe). Крім того, будівля Гончарівки стала одним із об’єктів дослідження проєкту «Художньо-урбаністичний форум “Херсонський модернізм: назад в майбутнє”».

І це – далеко не все! Усіма своїми ідеями та досягненнями працівники закладу діляться на своєму сайті (https://lib.kherson.ua) та в соціальних мережах, куди і запрошують віртуальних відвідувачів.

А вже з 10 червня 2020 року Гончарівка поступово розпочинає свою роботу для реальних користувачів! На першому етапі обслуговування з дотримуванням санітарних вимог здійснюватимуть відділ абонемента та інтернет-центр (I поверх бібліотеки).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ