Підтримати нас

Херсонські медики отримали гуманітарну допомогу від одеських колег та Свято-Покровського монастиря

Vgoru
Автор статті
29 січня 2023 16:27
927
Поширити:

Ченець Мелетій привіз у Херсон мікроавтобус необхідних речей для роботи «швидкої»: препарати, кровоспинні засоби, одноразові простирадла, грілки. 

Про це повідомляють журналісти Медіаплатформи “Вгору”.

“Привіз навіть чай та шоколад для підтримки сил медикам, адже вони наразі чергують добу через добу”, – йдеться в повідомленні.

Як пояснив отець Мелетій, Свято-Покровський монастир тісно співпрацює з Одеським департаментом охорони здоров’я та їх регіональним терцентром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

“Ми ще роки два тому відкрили на території монастиря пункт базування екстреної медичної допомоги. Придбали дві швидких класу «Б», які стоять на нашому балансі, і щодня міняється лише персонал. Із самого початку намагалися, щоб у нас на складі було все. Діяли за принципом: хай краще залишиться, ніж не вистачить. І тепер ці запаси рятують. У нас також є великий готель, тому ми були готові приймати біженців та поранених на реабілітацію. Наразі в нас живуть родини з Миколаєва та Донецька, чиї домівки зруйновано. Навіть діти народжувалися. І зараз живе один хлопчик, якому вже 6 місяців. Родина приїхала з Донбасу, жінка була на 8 місяці вагітності й народила в нас”, – зазначив ченець. 

За спостереженнями ченця, на жаль, у багатьох волонтерів уже відчувається стомлення, люди виснажуються, вичерпуються фінанси, що теж важливо. З десятка волонтерів залишаються одиниці. Але потреби є, їх багато, і допомога дуже важлива. Адже саме згуртованість людей допомогла країні вистояти, вижити й допомагає наразі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ