Підтримати нас

"Херсонщина — це Україна": в Умані діятиме резиденція де митців

Vgoru
Автор статті
13 серпня 2022 18:25
1,048
Поширити:

"Херсонщина — це Україна" — новий мистецький проєкт від Агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад для художників і ілюстраторів. З 24 серпня по 4 вересня в Умані діятиме резиденція, де митці створюватимуть культурну карточку нескореної Херсонщини.

Мета проєкту: надати підтримку окупованим регіонам України у війні з росією. Через мистецькі заходи та продаж творів митців та товарів з принтами збиратимуться кошти на відбудову культурних пам'яток та на підтримку ЗСУ у звільненні Південної України від російської навали.

Агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад два місяці працювала в окупації та допомагала людям. Коли виїхали, то створили в Умані Херсонський центр розвитку громад.

"Ми захотіли зробити соціальний проєкт, який би був психологічною підтримкою для людей, які в окупації та які виїхали. Хочемо, щоб митці створили у своїх роботах те, як вони бачать нескорену Херсонщину. Це і є внутрішня суть цього проєкту", – розповів Суспільному організатор проєкту Павло Ярмій.

Учасниками можуть бути художники з усієї країни. Також і ті, хто виїхав за кордон і ті, хто зараз на фронті чи в окупації. Для них проєкт буде проходити онлайн, розказує організаторка Вікторія Кулакова.

"Писати можуть на будь-яку тему. Але головне, щоб від картини був дух. Роботи мають бути про Україну, про мир і війну, про нескореність. Ми не хочемо замовляти щось конкретне. Хочемо, щоб був шедевр, а шедевр буде тоді, коли художник переосмислив у своєму бачені цю тему, виливає свої енергетичні відчуття, а не просто зображає пейзаж", – розповіла Вікторія.

Організатори проєкту Вікторія Кулакова і Павло Ярмій. Фото: Вікторія Кулакова

Опісля, роботи, які будуть написані, зроблені в резиденції та надіслані онлайн подорожуватимуть містами України. 5 міст готові провести виставки. Ще з 2 містами йдуть перемовини. В кінці усіх виставок буде проведений благодійний онлайн-аукціон.

"Кошти з продажу картин, NFT-зображень і товарів з принтами підуть на відбудову зруйнованих росіянами культурних пам‘яток південної України і на ЗСУ", – повідомила Вікторія Кулакова.

Також, розказує Павло Ярмій, фото робіт будуть розміщенні на біг-бордах, щоб всі хто буде проїжджати через Умань бачили, що Херсонщина — це Україна.

Як повідомляється, проєкт не матиме закінчення допоки художники, ілюстратори та інші творці захочуть надавати зображення, а люди всього світу, в бажанні підтримати Україну, будуть купувати ці твори.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ