Підтримати нас

Херсонці можуть стати авторами фото до статей Вікіпедії

Автор статті
02 серпня 2021 05:37
861
Поширити:

Херсонців запрошують узяти участь у міжнародному фотоконкурсі для ілюстрування статей у Вікіпедії. Фотоконкурс об’єктів культурної спадщини "Вікі любить пам’ятки" в Україні проводять вдесяте.

Відбуватиметься він з 1 до 30 вересня. Головна мета проєкту зібрати фотографії пам’яток культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Як повідомляється на сайті Херсонської ОДА за попередні роки в конкурсі взяли участь понад три тисячі учасників, які завантажили приблизно 330 тисяч фотографій для 38 тисяч об’єктів культурної спадщини. Цього виявилося замало, і на сьогодні більша частина культових споруд, будинків та палаців усе ще не має своїх зображень у Вікіпедії.

До участі в конкурсі запрошують усіх охочих. Для цього потрібно протягом вересня завантажувати на Вікісховище фотографії власного авторства. Сфотографовані вони можуть бути в будь-який проміжок часу. Також можна додавати й відео із зображенням пам’яток.

Переможці конкурсу отримають цінні призи. Відзначать авторів кращих світлин із регіону, учасників, які завантажать найбільшу кількість фотографій пам’яток України.

Нагороджені будуть також автори, які візьмуть участь у конкурсі вперше. Як обіцяють організатори, буде і спецномінація. 

За підсумками конкурсу десять кращих світлин продовжать змагання на міжнародному рівні.

Сторінка конкурсу у Фейсбуці  https://www.facebook.com/wlmua

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертайтеся до організаційного комітету конкурсу: [email protected]

Для довідки: "Вікі любить пам’ятки" (Wiki Loves Monuments) — міжнародний конкурс фотографій пам'яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах. Конкурс був визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фото конкурсом у світі. Усього за час проведення конкурсу було завантажено понад 2,6 млн фотографій. В Україні конкурс проходить вдесяте.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ