Підтримати нас

Голова Нововоронцовської ОТГ: про полон, викрадення техніки у фермерів та загальну ситуацію в громаді

Vgoru
Автор статті
25 квітня 2022 15:54
1,221
Поширити:

Як повідомлялося, днями, під час спроби евакуювати жителів Нововоронцовської громади, окупанти викрали голову ОТГ Володимира Марчука. Наразі він вже на волі у безпечному місці. Про своє перебування у полоні очільник громади розповів в інтерв'ю ТСН.

“Була домовленість на рівні Києва про те, що ми колонною будемо вивозити біженців з місць, де проходить лінія фронту, - розповідає Володимир Марчук, - Було 10 автобусів і 5 “Швидких допомог”. Коли ми під'їхали до ворожого блокпосту - я був викрадений. Потім я чув, як у бік колони були автоматні та кулеметні постріли. Почали стріляти по нашим позиціям в Осокорівці. Я побачив вибух та чорний дим з того боку. Після цього мені зав’язали очі і я вже нічого не бачив. Пізніше, завдяки Офісу Президента, пані Верещук і Олександру Вілкулу, мене звільнили”.

Про те, як з ним поводилися військові РФ та про що питали, Марчук не став розповідати журналістам. За його словами, зараз справа знаходиться на опрацюванні в СБУ, тож оприлюднювати подібні факти зарано.  

Разом з тим, голова ОТГ продовжує відстежувати стан справ у Нововоронцовській громаді. Він говорить, що навіть після того, як завернули колонну, люди пішки намагаються залишити небезпечну територію:

“Ворог збирає їх на майданах, говорить, що буде мобілізація, про створення ХНР. Тому люди, не бажаючи контактувати з окупантами, знаходять інші шляхи і виходять звідти будь-якими способами”.

Щодо проведення так званого референдуму, то, за словами Марчука, він наразі не володіє офіційними даними з цього приводу: “Поки що у нашій громаді йдуть просто розмови. Деталями займаються, знову ж таки, силові структури”.

Від мародерства російських військових потерпають як місцеві підприємства, так і населення: 

“На території Нововоронцовської ОТГ діє два базових сільськогосподарських підприємства, - продовжує очільник громади, - З них вивезена вся нова та сучасна техніка. Масово вивозять майно людей. Навіть були такі смішні випадки, коли в люки БТРів намагалися просунути телевізори, плазми  та іншу побутову техніку”.

Люди змушені залишати свої домівки через такі безчинства та постійні обстріли: 

“Села Любимівка майже немає. Південна частина Нововоронцовки зруйнована майже вся. Осокорівка також зруйнована. У Любимівці люди переважно займалися сільським господарством, тож зараз, коли заїжджаєш у село, бачиш, що корови блукають, свині бігають. Жителі були вимушені кинути своє господарство і поїхати. Людей фактично зробили безхатьками”, - констатував Володимир Марчук. 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ