Підтримати нас

Гауляйтерці Нової Збур’ївки оголосили підозру в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
26 січня 2023 18:28
842
Поширити:

У липні 2022 року підозрювана наталія бебешко добровільно обійняла псевдопосаду «голови сільської адміністрації села Нова Збур’ївка Скадовського району» та виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створеному органі влади, сприяла утвердженню окупаційної влади в селі. Про це повідомляє прокуратура Херсонської області.

“Упродовж серпня-вересня вона брала активну участь в організації псевдореферендуму, особисто проводила збори та агітаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, закликаючи людей до так званого «волевиявлення»”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Скадовської окружної прокуратури місцевій мешканці заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Гауляйтерка Нової Збур’ївки раніше працювала в місцевій сільській раді інспекторкою апарату і директоркою сільського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У 2010 році обиралася депутаткою сільради від партії регіонів, а у 2015 році – як самовисуванка.

З 2020 року внаслідок адміністративно-територіальної реформи Новозбур’ївську сільраду ліквідували – її приєднали до Голопристанської територіальної громади. Сам же Голопристанський район увійшов до складу Скадовського району.

Раніше ми повідомляли, що гауляйтеру Нижньосірогозького району повідомили про підозру.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ