Підтримати нас

Гауляйтеру Нижньосірогозького району петру збаровському повідомили про підозру в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
25 січня 2023 17:12
670
Поширити:

У березні 2022 року він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації Нижньосірогозького району». Повідомляє прокуратура Херсонської області.

“Після призначення підозрюваний схиляв керівників державних установ та закладів до співпраці з окупантами. Окрім цього, чоловік надав інтерв’ю росЗМІ, у якому просував наративи, притаманні ворожій пропаганді”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Генічеської окружної прокуратури Херсонської області одному з селищних голів Генічеського району заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

петро збаровський був обраний головою Новотроїцької громади від ОПЗЖ у 2020 році. До цього працював на керівній посаді у ТОВ "Віндкрафт Україна". Двічі намагався потрапити до Верховної ради у 2006 та 2014 році. Перший раз від Блоку політичних партій "Опозиційний блок "Не так!", другий — від партії Сергія Тігіпка "СИЛЬНА УКРАЇНА". Але не пройшов.

Після окупації Херсонщини російськими військовими пішов на співпрацю з ворогом. Пропагандистські ЗМІ оприлюднили відео зустрічі збаровського з жителями Нижньосірогозької громади.

Раніше ми повідомляли, що на Херсонщині ідентифікували ще п’ятьох керівників окупаційного “мвд рф”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ