Підтримати нас

Експерти встановлюють, що ховав скадовчанин внизу живота у грілці

Автор статті
04 березня 2019 16:07
681
Поширити:

Скадовчанина затримали під час перетину кордону України з Молдовою через пункт пропуску «Кучурган-Первомайськ» (Одеська область, село Кучургани).

Чоловік намагався пронести заховану під курткою та светром, прив’язану ременями до низу живота, зелену гумову грілку. Грілка була невеличка, об’ємом усього один літр, але важила  12 кілограмів.

Всередині гумової ємності виявилася сіра речовина, а газоаналізатор повітряного середовища вказав наявність парів ртуті.

Чоловік зізнався, що віз ртуть на продаж до Первомайська (Придністров'я), і що йому обіцяли заплатити не менше 12 тис.  доларів США.

Скадовчанина повернули додому, обшукали його житло і знайшли ще банку зі ртуттю та інші ємності з залишками отруйної речовини. Усе це вже визнано речовими доказами. Але чи дійсно там знаходиться (знаходилася) ртуть, мають ще підтвердити експерти. Тож слідчі відділу УСБУ в Херсонській області звернулися до суду з клопотанням про  призначення експертизи. Херсонський міський суд клопотання задовольнив.

Що стосується самого скадовчанина, то йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі (ч. 1 ст. 201 Кримінального Кодексу України -  Контрабанда), а поки він знаходиться під домашнім арештом, із забороною залишати житло з 21:00 години до 06:00 години, і обов’язком носити електронний засіб контролю.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ