Підтримати нас

Ексдепутату Херсонської облради повідомлено про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності

Vgoru
Автор статті
13 квітня 2022 11:37
1,930
Поширити:

За офіційною інформацією Офісу Генерального прокурора, колишньому депутату Херсонської обласної ради від політичної партії «Опозиційний блок» повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

За даними слідства, депутат Херсонської облради VII скликання долучився до організації та проведення масових заходів на тимчасово окупованих територіях м. Херсон на підтримку держави-агресора та її окупаційних військ, закликаючи мешканців до покори та прийняття «руського миру».

Маючи політичний досвід, підозрюваний домовився із військовослужбовцями РФ про силове забезпечення йому умов для керівництва одним із міст Херсонської області. За допомогою зброї окупанти примушували органи місцевого самоврядування та комунальні підприємства до визнання його новим керівником міста. Після цього він добровільно зайняв посаду керівника у створеній окупаційній адміністрації держави-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Херсонській області. За вчинення кримінальних правопорушень підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Кому саме повідомлено про підозру у тяжкому злочині, не розголошується. Але скоріш за все, мова йде про Павла Ігоровича Філіпчука, який 1 квітня оголосив себе новим керівником Каховки.

Як це відбувалось, оприлюднено на офіційній сторінці Каховської територіальної громади у Фейсбук:

“Сьогодні, першого квітня, в приміщення Каховського міськвиконкому увійшло декілька десятків озброєних військових російської федерації разом з деякими місцевими мешканцями.

Всіх працівників міськвиконкому, які на той час були на робочих місцях, зібрали в залі засідань, відібрали мобільні телефони та повідомили, що міська влада, яка на разі організовує всю роботу в громаді, не справляється зі своїми обов’язками. Військовими рф повідомлено, що від сьогодні керувати містом буде Філіпчук Павло, керівник поліції Буховець Олег, керівник КВУ «Водоканал» Гаврилюк Олег.

Працівникам міськвиконкому, які були в приміщені, було запропоновано співпрацювати з вищевказаними особами, в іншому разі всі будуть звільнені.

Керівництво Каховської міської територіальної громади відмовилось від запропонованої пропозиції…” 

Довідково.

Павло Філіпчук народився у Золочеві, що на Львівщині. 2000 року закінчив загальноосвітню школу № 1 міста Каховки. Протягом 2000—2005 років навчався у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» за спеціальністю облік і аудит. Трудову діяльність розпочав 2005 року приватним підприємцем. Паралельно з тим до 2007 року працював страховим консультантом ТОВ «Євролайф Україна ЛТД».

2010 року був обраний депутатом Каховської міської ради від Партії регіонів. На той момент Філіпчук очолював будівельну компанію ТОВ «Лекс-Буд» і звинувачувався місцевими ЗМІ у лобіюванні своїх родичів на посади у комунальних підприємствах міста.

2015 року Філіпчука було обрано до Херсонської обласної ради від партії «Опозиційний блок». За інформацією херсонських ЗМІ, щоденна зарплата Павла Філіпчука на посаді депутата складала понад 2 тисяч гривень на день, при тому що розмір премії складав 293 % від основного окладу.

2019 року балотувався до Верховної Ради України від партії «Опозиційна платформа — За життя». На момент балотування обіймав посаду голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів виконавчого апарату Херсонської обласної ради. Рух «Чесно» зафіксував у діях Філіпчука 9 корупційних правопорушень.

2020 року балотувався на посаду міського голови Каховки, проте зайняв лише третє місце, набравши 16,4 % голосів.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ