Підтримати нас

Думка громадських діячів: рішення про підвищення тарифу на користування громадським транспортом у Херсоні скасують

Автор статті
19 серпня 2021 11:58
1,776
Поширити:

Херсонці вчергове в шоці від дій міської влади. Одна з головних претензій городян в останні роки - це робота громадського транспорту.

Ані маршрутки, ані тролейбуси комунального підприємства "Херсонелектротранс" не відзначаються, м'яко кажучи, ідеальною роботою. Попри волюнтаристські і досить популістські рішення міського голови Ігоря Колихаєва, який майже на самому початку своєї роботи розпорядився продовжити роботу деяких маршрутів до 23:00, насправді транспорт у місті працює "через раз".

А тут ще одна приголомшлива новина. Вчора, 18 серпня, виконавчий комітет Херсонської міської ради прийняв рішення про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті.

При цьому на сайті міськради не було відповідної інформації про це рішення, і, таким чином, процедура затвердження регуляторного акту дотримана не була.

Дементій Білий, голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України, коментує цю ситуацію наступним чином:

Подібне рішення попередньо в порядку, встановленому законом, має бути винесено на обговорення громадськості. Проєкт рішення необхідно було за 30 днів до самого засідання виконкому оприлюднити - у тому числі на сайті міськради. Після цього громадськість, жителі міста могли внести свої пропозиції в проєкт. Зрештою, саме тому і передбачена така процедура. Наскільки мені відомо, нічого подібного не було зроблено, що вчергове дозволяє засумніватися в професіоналізмі юридичного складу нинішнього виконкому Херсонської міськради.

Зазначимо, що саме по собі рішення виконкому, навіть якщо не враховувати нехтування попередніми процедурами, що включають реакцію громадськості, відрізняється декількома вкрай дивними особливостями. По-перше, члени виконкому зазначили, що проїзд у тролейбусі складатиме 5 гривень, в автобусах середньої та великої пасажиромісткості - 8 гривень, а в автобусах малої пасажиромісткості - 6 гривень.

Водночас у документі зазначено, що для дітей шкільного віку при пред'явленні водієві маршрутки учнівського квитка на період з 1 вересня по 30 червня вартість проїзду складатиме 4 гривні.

Як саме повинна розраховуватися "середня, велика і мала пасажиромісткість" автобусів, у рішенні не повідомляється.

Також незрозуміло, що члени виконкому мали на увазі під поняттям "діти шкільного віку".

Як заявляє голова Громадської ради при Херсонському міському голові Олександр Мошнягул, найближчими днями проведуть збори цього органу, на якому його члени дадуть оцінку всьому, що сталося.

Тим часом, за нашою інформацією, юристи вже підготували і направили судовий позов, в якому дивне "рішення" Херсонського виконкому про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті в місті оскаржується. З огляду на обставини, про які згадувалося вище, ймовірність того, що суд відхилить цей позов, дуже мала. Таким чином, міська влада в Херсоні з кожним разом ризикує стати ще менш авторитетною в очах містян. Найголовніше - втрачають цей авторитет і ті, хто його поціновував на виборах, що пройшли восени минулого року.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ