Підтримати нас

Черкащина і Харківщина чекають на своїх офіцерів громад

Автор статті
30 вересня 2019 13:22
901
Поширити:

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» набирає обертів. Майбутні офіцери громад для Черкаської та Харківської областей вже  проходять навчання на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. З 16 вересня 53 кандидати почали спеціалізоване навчання.

Дмитро Грищенко, керівник прес-служби поліції Черкаської області, розповів: «Заявки на проєкт  подали 69 працівників, з них 27 пройшли відбір. 

Відбір передбачав тестування на знання нормативно-правової бази та логічні завдання. Крім того, кандидати проходили ще й  співбесіду  за участю  представників правоохоронних органів Черкаської області, та представників  ICITAP (International Criminal Investigative Training Assistance Program) і представників громад. Наостанок кандидати проходили поліграф. Їх відсіювали рівномірно, хтось не мав потрібних знань, а хтось не зумів себе показати на співбесіді».

27 поліцейських з Черкащини і 26 з Харківщини складають вже третю групу слухачів цього спеціалізованого курсу тренінгів.

Валерій Лютий, начальник Черкаської поліції  у вітальному слові майбутнім офіцерам  наголосив: «Відбір був з жорсткими вимогами, на жаль, не всі його пройшли. Знайте, що на вас дійсно чекають в територіальних громадах. Ви повинні стати взірцем поліцейських». 
Взято із сайту Національної поліції України.

Пілотним регіоном для проекту «Поліцейський офіцер громад» стала Дніпропетровська область. До 2020 р планують налагодити роботу офіцерів громад по всій країні.

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Безпека в громадах» за фінансової підтримки Freedom House. Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ