Підтримати нас

Журналісти вимагають усунути Наталю Гуменюк від керівництва комунікаційним напрямком ОК “Південь”

Автор статті
16 квітня 2024 19:31
927
Поширити:
Фото: Media Center Ukraine - Odesa

Медіарух вимагає усунути Наталю Гуменюк від керівництва комунікаційним напрямком Оперативного командування “Південь”. На думку журналістів, військово посадовиця перешкоджає висвітлюванню воєнних злочинів РФ у зоні її відповідальності.

Про це пише “Детектор медіа”.

Зазначається, що журналісти вимагають усунення Гуменюк через обмеження, встановлені в зоні її підпорядкування. Найсерйознішим випадком вони вважають заборону заїзду українських медіа на Херсонщину в день підриву Каховської ГЕС. Також українських журналістів не допускали до висвітлення ліквідації наслідків російських злочинів у Бериславі.

“Закриті й Антонівка, Дар’ївка та частина Херсона (Корабельний район та “Острів”), де люди також потерпають від російських обстрілів”, – додають журналісти.
 За їхніми словами, до “червоної зони” внесли всі громади, розташовані на річці Дніпро та Чорному морі.
“Оскільки пані Гуменюк вибудувала саме таку комунікаційну політику, то бригади пропонують воєнним кореспондентам працювати в “потьомкінських окопах” за десятки кілометрів від реальної лінії фронту”, – йдеться в повідомленні.

Заборони Наталі Гуменюк, на думку журналістів, створили несприятливі умови для роботи журналістів на Херсонському напрямку, а отже зменшили увагу суспільства до регіону. Це позначається і на рівні обороноздатності Херсонщини, і на допомозі громадам від міжнародної спільноти.

  • 46-річний бригадний генерал Геннадій Шаповалов обійняв посаду командувача військ оперативного командування “Південь” після відставки генерала-майора Андрія Ковальчука.
  • 12 квітня на сторінці Військової академії м. Одеса повідомили, що командувач військ оперативного командування “Південь” генерал-майор Андрій Ковальчук став новим начальником навчального закладу.
  • Також в ОК ”Південь” опублікували звернення Ковальчука, де він повідомив про відставку з посади й перехід у сферу навчання військовослужбовців.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ