Підтримати нас

Бригадний генерал Геннадій Шаповалов став командувачем військ оперативного командування “Південь”

Автор статті
16 квітня 2024 16:51
189
Поширити:
Фото: Оперативне командування "Південь"

46-річний бригадний генерал Геннадій Шаповалов обійняв посаду командувача військ оперативного командування “Південь” після відставки генерала-майора Андрія Ковальчука.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у фейсбуці.

Зазначається, що Геннадій Шаповалов уродженець Кіровоградської області. У 2000 році він з відзнакою закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті, а у 2012, теж з відзнакою закінчив Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Він був командиром танкового взводу та командиром окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. У березні 2022 року Шаповалов отримав звання бригадного генерала.

Також Геннадій Шаповалов закінчив Національний університет "Острозька академія" за спеціальністю "Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії" та Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ, йдеться в дописі.

  • 12 квітня на сторінці Військової академії м. Одеса повідомили, що командувач військ оперативного командування “Південь” генерал-майор Андрій Ковальчук став новим начальником навчального закладу.
  • Також в ОК ”Південь” опублікували звернення Ковальчука, де він повідомив про відставку з посади й перехід у сферу навчання військовослужбовців.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ