Підтримати нас

Журналісти ідентифікували поліціянтів, які викрадали людей у Горностаївці на Херсонщині

19 жовтня 2024 12:58
130
Поширити:
Володимир Плюхін. Скриншот із відео Kyiv Independent

Журналістам Kyiv Independent вдалося ідентифікувати двох поліціянтів Андрія Полевщикова та Володимира Плюхіна, які причетні до викрадення людей у Горностаївці на Херсонщині. 

Про це йдеться у розслідуванні журналістів.

Як встановили журналісти, Плюхін — колишній український правоохоронець із Запорізької області. На початку повномасштабного вторгнення він почав співпрацювати з РФ. Один зі свідків розповів, що бачив його в Горностаївці у грудні 2022 року, коли він охороняв ув’язнених у катівні на вулиці Торговій. 

Інша жінка впізнала Володимира Плюхіна по фото як поліціянта. Він їй погрожував влітку 2023 року. Окрім цього, Полевщиков у жовтні 2023 року давав коментар пропагандистському медіа, як керівник Горностаївського відділу окупаційної поліції. Там він розповідав, що працюють поліціянти з різних регіонів Росії, а також правоохоронці з Херсонської та Запорізької областей. 

Після смерті Руслана Руснака Андрія Полевщикова та ще кількох російських правоохоронців притягнули до кримінальної відповідальності. Про це він розповів під час розмови із розслідувачем, який представився працівником організації ветеранів РФ. За словами Полевщикова, їх утримували в ізоляторі 6 місяців. Проте вони мобілізувалися на війну проти України, отримали поранення, підірвавшись на міні й таким чином уникнули відповідальності, йдеться в матеріали Kyiv Independent.

  • У Києві о 19:00 відбувся показ фільму-розслідування "Тіні на лівому березі". Він розповідає про людей, яких катували російські окупанти на лівобережжі Херсонщини. Журналіст Данило Мокрик розповів, що творцям фільму вдалося назвати жертв, про яких раніше не писали медіа.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів