Підтримати нас

Закатовані російськими окупантами: в Києві покажуть фільм “Тіні на лівому березі”

17 жовтня 2024 16:29
319
Поширити:
Фото зі сторінки The Kyiv Independent

У Києві о 19:00 покажуть фільм-розслідування "Тіні на лівому березі". Про людей, яких катували російські окупанти на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться на сторінці The Kyiv Independent.

Що відбувається на окупованому лівому березі Херсонщини дізнаватись важко, але команді Kyiv Independent це вдалося, зазначають у дописі.

У коментарі “Вгору” журналіст Данило Мокрик розповів про розслідування, яке лягло в основу стрічки: 

“У фільмі розповідається про Горностаївку, де у 2022 році російські окупанти облаштували катівню, у якій закатовували до смерті людей. Це історія почалась у 2022 році та триває вона й до сьогодні”.

Мокрик зазначив, що у центрі сюжету фільму покладена історія вбивства Руслана Руснака, якого викрали у 2023 році та закатували на вулиці Торговій. А головна героїня стрічки – його мати. 

“Але його історія не єдина. Ми опитали десятки людей із лівобережжя Херсонської області. Це і люди, які змогли виїхати з Горностаївки. Це низка людей, що виїхала цього року, які розповідають, що в Горностаївці продовжує діяти оцей окупаційний терор. Як їх викрадають, катують”, – додає він. 

Окрім цього, творцям фільму вдалось назвати жертв, про яких раніше не писали медіа. Також вдалося ідентифікувати окупаційних поліціянтів, які відповідальні за цей терор. 

“Навіть вдалось поспілкуватися з одним із поліціянтів, щоб дізнатись додатково обставини. Ми спілкувались із ним не як журналісти, а під виглядом ветеранської організації працівників МВД ДНР”, – розповів журналіст. 

Окрім цього, під час створення фільму вдалось дізнатись про те, що це відбувається і в інших населених пунктах окупованої Херсонщини, наприклад у Каланчаку.

Після презентації фільму глядачі зможуть поставити запитання автору стрічки.

Фільм буде доступний до перегляду у двох версіях – англійській та українській. 

  • Документальний фільм “Він прийшов знову” видання The Kyiv Independent отримав нагороду за найкращий фільм на кінофестивалі “Press Play Prague”, який проходив з 8 по 12 жовтня.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів