Підтримати нас

ЗСУ розширили зону контролю в західній частині Кринків на лівобережжі Херсонщини – ISW

21 листопада 2023 07:20
923
Поширити:

Українські сили 20 листопада продовжували операції на лівобережжі Херсонщини та просунулися вперед. Російські блогери стверджували, що українські сили розширили зону контролю в західній частині Кринків і що поблизу села тривають бої.

Про це йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також російська сторона стверджувала, пишуть аналітики, що українські сили атакували в напрямку Пойми та Піщанівки.

У звіті йдеться, що опубліковані 20 листопада геолокаційні кадри показують, що російські війська продовжують завдавати удари з ТОС-1А поблизу Кринків. Це реактивна система залпового вогню, яка стріляє ракетами з термобаричними бойовими частинами.

ТОС-1 за гуманітарними нормами заборонено обстрілювати не тільки цивільні, але й навіть військові цілі, якщо може постраждати цивільне населення, або ж завдані руйнування будуть серйознішими, ніж здобута військова перевага. 

Нагадаємо, на лівобережжі Херсонщини, поблизу Тарасівки, українські військові завдали удару по будівлі, яку використовували російські військові. Будівля бура розташована на території злітно-посадкового майданчика.

Раніше речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук повідомляв, що 501-й окремий батальйон морської піхоти знищив декілька ворожих вантажівок на трасі Олешки – Нова Каховка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ