Підтримати нас

ЗСУ продовжують виконувати бойові завдання біля Кринків на лівобережжі Херсонщини – морська піхота 

18 липня 2024 09:05
555
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 17 липня Сили оборони продовжують виконувати бойові завдання біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться на сторінці Морської піхоти. 

Зазначається, що внаслідок інтенсивних та тривалих боїв, основні позиції ЗСУ в Кринках зруйновані. Саме село майже повністю знищене обстрілами російських військових.  

“Водночас, українські захисники й надалі перебувають на визначених позиціях і плацдармах на лівобережжі Дніпра, знищують (ред. військових РФ) та завдають російській армії відчутних втрат”, – додають морські піхотинці.  
  • 16 липня два українських медіа, з посиланням на власні джерела в Генштабі, повідомили про нібито вихід підрозділів ЗСУ із зайнятого плацдарму в селі Кринки на лівобережжі Херсонщини. Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі "Апостроф TV" зазначив, що правдивість подібної інформації повинні підтвердити офіційні джерела.
  • 16 липня Суспільне повідомило, що за словами військових, ЗСУ покинули Кринки ще кілька тижнів тому. У матеріалі, опублікованому Liga.net, йшлося, що окрім Кринків ЗСУ вийшли й з Урожайного на Донеччині.
  • 28 червня в ISW повідомляли, що російські джерела скаржаться на нестачу катерів на Херсонському напрямку для підтримки своїх операцій в дельті Дніпра.
  • В ефірі “Вгору” колишній речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук зазначив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів