Підтримати нас

Зрада – у Північній Кореї квітникарі потрапили до трудових таборів

Автор статті
16 лютого 2022 18:00
1,036
Поширити:

У тамтешніх садівників через пандемію, що охопила країну, не вистачило  дров для теплиць, у яких вирощують червоні бегонії - улюблені квіти диктатора Кім Чен Іра. Тому через низький температурний режим квіти не встигли розпуститися до дня народження його покійного батька - Кім Чен Ина. Цю дату дуже пафосно й піднесено святкують 16 лютого в Північній Кореї, вона навіть отримала  назву «День зірки, що сяє». 

І ось така катастрофа. Тепер садівники масово потрапляють у трудові табори, повідомляє масова британська щоденна газета Daily Mail. Їх звинувачують у тому, що не забезпечили цвітіння бегоній до всенародного свята.

За багаторічною традицією вулиці міст  країни в ці лютневі дні прикрашають червоними бегоніями «Кімджонгілія». Такий сорт на замовлення північнокорейської влади ще у 1988 році вивів відомий японський селекціонер  Камо Мототеру саме на честь дня народження Кім Чен Іра.

Нинішньої зими, як завжди, влада замовила до свята садівникам тисячі квітів. Та в країні через карантинні обмеження виникла глобальна нестача дров, саме ними опалюють теплиці. Тож побоюючись, що не зможуть виконати державної ваги завдання, квітникарі почали сигналізувати про це владі. Мовляв, запасу дров не вистачить, аби квіти в теплицях постали до свята в повній красі. 

Проте функціонери райкомів керівної партії не змогли зарадити, а змусили садівників  надсилати доповідні. Але доповідними теплицю не нагрієш. Тож квіти так і не зацвіли тоді, коли було потрібно. І тепер садівники отримують  покарання -  шість місяців перевиховання в трудових таборах.

Головне фото: У Північній Кореї до «Дня зірки, що сяє» вулиці прикрашають інсталяціями з тисячами червоних бегоній. Фото: Reuters

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ