Підтримати нас

Знову лісові пожежі на Херсонщині

Автор статті
08 жовтня 2018 05:09
592
Поширити:

Протягом минулої доби сталося 2 лісові пожежі

7 жовтня на території області сталося 2 лісові низові пожежі на загальній площі 0,16 га, повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Перше повідомлення на номер «101» надійшло о 09:58 – загорілася суха підстилка у 14-му кварталі Дніпровського лісництва поблизу с. Кринки Олешківського району. На ліквідації загорянь від ДСНС залучалися співробітники 21-ї ДПРЧ.

Другий виклик поступив о 14:30 - горіла лісова підстилка на вулиці Індустріальній у Новій Каховці. До гасіння залучався рятувальний підрозділ 17-ї ДПРЧ.

Шановні громадяни! З настанням сухої погоди частішають випадки виникнення пожеж в лісах. Вогонь знищує десятки гектарів лісових масивів, лінії електропередач, що розташовані поблизу лісових масивів, автомобільні та залізничні шляхи, також пожежі можуть викликати загорання будівель у населених пунктах. З метою запобігання пожеж в екосистемах слід пам’ятати елементарні правила пожежної безпеки. Перебуваючи в лісах, треба вибрати безпечне місце для розведення багаття та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки цигарок, розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати піском. Пам’ятайте! Погано загашене вогнище протягом 3-5 днів приховує в собі небезпеку.

У разі, якщо ви виявили раптове загоряння, то негайно телефонуйте за номером 101! 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ