Підтримати нас

Знищення залізничного порома в російському порту «Кавказ» вплине на логістику армії РФ на півдні

31 серпня 2024 16:46
326
Поширити:
Супутниковий знімок «Схем», Радіо Свобода

Військово-Морські Сили знищили залізничний пором «Конро Трейдер» в російському порту «Кавказ». Таким чином ліквідували основний логістичний ланцюг, яким Росія постачала паливно-мастильні матеріали до окупованого Криму та угрупованню окупаційних військ на півдні України. 

Про це повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук в ефірі програми «Питання національної безпеки» Центру журналістських розслідувань.

«Проблема у російських окупантів з постачанням пального дуже серйозна. І в принципі з великовантажними перевезеннями. Якщо окупанти або безпосередньо мешканці окупованого Криму на собі цього поки не відчули, ця хвиля до них дійде обовʼязково», – сказав Дмитро Плетенчук.

За його словами, Росія більше не перевозить паливні цистерни Керченським мостом. Сухопутним коридором із РФ через окуповані території теж не можуть постачати, адже прямого залізничного сполучення Ростов-на-Дону – Джанкой немає. 

Також він зазначив, що залізничні пороми, які курсували Керченською протокою, пошкоджені внаслідок ударів Сил оборони України, третій та останній – «Конро Трейдер» – знищено. Один із пошкоджених поромів перебуває на ремонті, "Славянин" – чекає на свою чергу.

  • 22 серпня росЗМІ заявили, що Сили оборони завдали удару по залізничному порому з паливними цистернами в порту Кавказ. Пізніше місцева російська влада повідомила, що в порту було атаковано пором Конро Трейдер, він затонув.
  • На борту перебували 30 цистерн із паливом та 15 членів екіпажу.УП з посиланням на джерело у командуванні Сил оборони написала, що пором атакували українською ракетою, ймовірно, Нептун.
  • 23 серпня речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив знищення Конро Трейдер у порту Кавказ. 
  • На знімках Planet Labs за 23 серпня, які є у розпорядженні «Схем», видно знищений пором та декілька невеликих суден, що стоять неподалік, які також могли бути пошкоджені внаслідок удару.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів