Підтримати нас

Удар ЗСУ по порому в Краснодарському краї може вплинути на забезпечення армії РФ на півдні України, – Британська розвідка

25 липня 2024 21:59
488
Поширити:
Удар Сил оборони України по порту "Кавказ". Фото: Генштаб ЗСУ

Удар Збройних Сил України по російському залізничному порому «Славянин» у порту «Кавказ» в Краснодарському краї, імовірно, негативно вплине на забезпечення Росією своїх військ на окупованому півдні України та на експорт зрідженого газу.

Про це повідомили 25 липня в Міністерстві оборони Великої Британії.

Також зазначається, що після ракетних ударів 29 травня 2024 року були пошкоджені два рейкові пороми. Тому «Славянина» знову ввели в експлуатацію, як єдиний рейковий паром.

У відомстві пишуть, що навіть якщо пороми для перевезення залізничних вагонів тимчасово не працюватимуть, це збільшить витрати та зменшить можливості Росії транспортувати паливо, боєприпаси та техніку через Керченську протоку.

Після цих атак, ймовірно, Росія буде вимушена транспортувати паливо, боєприпаси та обладнання потягом через Керченський міст. Цього окупаційні війська намагалися уникнути після першої атаки на міст у жовтні 2022 року, йдеться в повідомленні.

  • 23 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські військові завдали удару по російському залізничному порому «Славянин» у порту «Кавказ». За їхніми даними його використовували у військових цілях.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів