Підтримати нас

"Злив" даних Facebook: ТОП-5 ключових фактів

Автор статті
25 березня 2018 05:00
600
Поширити:

Сайт "Сегодня" зібрав для вас найбільш важливі події про резонансне розкрадання даних користувачів соціальної мережі Facebook і причетності до цього компанії Cambridge Analytica.

Масштабний витік даних

Співробітники Facebook Джозеф Канселлор (Joseph Chancellor) і Олександр Коган (Aleksandr Kogan) є творцями фірми Global Science Research, яка надавала дані платформі Cambridge Analytica. Остання була тісно пов'язана з передвиборчим штабом Трампа. Є дані про те, що вони використовували особисту інформацію юзерів для підтримки штабу нинішнього президента США Дональда Трампа. Всього витік даних торкнувся 50 мільйонів користувачів популярної соціальної мережі.

Розслідування Європарламенту

Президент Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що в парламенті буде проведено ретельне розслідування про масове зловживання даними Facebook в політичних цілях. У Європейського парламенту немає повноважень через суд змусити представників Facebook, Cambridge Analytica чи інших фірм дати свідчення, але подібні дії можуть чинити політичний тиск на ці компанії.

Відсторонення гендиректора

Пізніше гендиректора британської компанії Cambridge Analytica відсторонили від роботи через звинувачення у використанні особистих даних. "Рада Cambridge Analytica оголосив, що призупинив роботу генерального директора Олександра Никса під час незалежного розслідування", - йдеться в повідомленні ради директорів компанії.

Біля офісу Cambridge Analytica в Лондоні виявили дивний пакет

Поліція Великобританії повідомила, що поблизу лондонській штаб-квартири Cambridge Analytica виявили підозрілий пакет, в результаті чого були перекриті найближчі дороги і евакуйовані люди з будівлі.

Промова Цукерберга

Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанія проаналізує всі додатки, які мають доступ до значної кількості інформації користувачів, і обмежить доступ до цих даних для розробників. За його словами, минулого тижня він дізнався від публікацій ЗМІ, що Cambridge Analtica, можливо, не видалила дані, як обіцяла. Крім того, він пообіцяв в наступному місяці показати інструмент по користуванню додатками і скасуванню дозволів на використання ними даними людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ