Підтримати нас

Жителя окупованого Генічеського району Херсонщини засудили за участь у "терористичній організації"

02 червня 2024 17:20
286
Поширити:
Фото: Вікіпедія

Окупаційна влада незаконно засудила жителя окупованого Генічеського району Херсонської області за начебто участь у “Кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана”, який з 2016 року у РФ визнано терористичною організацією.

Про це повідомив Кримськотатарський ресурсний центр.

Чоловіка незаконно засудили до трьох із половиною років ув’язнення з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму.

Незаконний вирок ухвалив окупаційний Генічеським районний суд.

  • Батальйон імені Номана Челебіджихана – добровольче кримськотатарське збройне формування, яке з’явилося  на початку 2016 року під час блокади на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.
  • На лівобережжі Херсонщини окупаційні силовики затримали 66-річного жителя села Новоолексіївка Генічеського району та оголосили йому підозру за участь у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана.
  • Також окупаційні правоохоронці незаконно затримали 60-річну жительку Генічеська Херсонської області нібито за участь у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана.
  • За даними Кримської правозахисної групи, на кінець вересня 2023 року за звинуваченням в участі в батальйоні імені Н. Челебіджихана були позбавлені волі щонайменше 24 людини, включно з громадянами України, викраденими російськими військовими на півдні України після повномасштабного вторгнення Росії на українські землі 24 лютого 2022 року.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів