Підтримати нас

Жителі Херсонщини втратили понад 31 тисячу гривень через інтернет-шахраїв

Вгору
Автор статті
16 лютого 2024 18:55
244
Поширити:
Ілюстративне фото

В період з 14 по 16 лютого четверо жителів Херсонської області втратили свої кошти під час купівлі товарів онлайн.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Правоохоронці розповідають, що жертвою шахраїв став 47-річний херсонець, який замовив на одному з сайтів запчастину до автомобіля за 3 тисячі гривень, продавець попросив повну передоплату і зник після її отримання.

Також 48-річна жителька Бериславського району втратила 3 тисячі 500 гривень. Вона через соціальну мережу замовила вживану морозильну камеру і переказала всі кошти продавцю, який видалив оголошення та зник.

42-річна жителька Херсона замовила на сайті мобільний телефон за 22 тисячі гривень і перерахувала кошти на рахунок продавця. Телефон їй не надіслали, а гроші не повернули, йдеться у дописі.

58-річний херсонець розмістив оголошення про продаж автомобільних дисків. Покупець, який був готовий одразу купити товар, надіслав йому посилання на сайт, нібито для отримання оплати. Чоловік ввів дані своєї банківської карти, та з його рахунку списалося 3 тисячі 100 гривень.

  • Нещодавно стало відомо про шахраїв, які працювали за схемами “родич просить у борг” і “телефонує працівник банку”, та привласнили кошти двох жительок Херсона та жителя Білозерки на суму понад 53 тисячі гривень.
  • Поліція розповідала про ще три випадки інтернет-шахрайства, того разу внаслідок шахрайських дій жителі Херсонщини втратили майже 200 тисяч гривень.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ