Підтримати нас

На Херсонщині інтернет-шахраї ошукали трьох людей на понад 50 тисяч гривень

Автор статті
09 січня 2024 16:29
3,407
Поширити:

Шахраї працювали за схемами “родич просить у борг” і “телефонує працівник банку”, та привласнили кошти двох жительок Херсона та жителя Білозерки на суму понад 53 тисячі гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Правоохоронці повідомили, що 44-річна херсонка отримала повідомлення з акаунта сестри, яка просила терміново позичити гроші. Не перевіривши інформацію, жінка перерахувала 15 тисяч 678 гривень. Згодом стало відомо, що акаунти її сестри зламали, й аферисти влаштували розсилку повідомлень друзям та знайомим.

У поліцію також звернулася 70-річна жителька Херсона. Жінці зателефонував працівник служби безпеки банку та повідомив, що зловмисники намагаються зняти кошти з її рахунку. Він попросив жінку надати дані картки для блокування. У результаті шахраям вдалося зняти з рахунку жінки 14 тисяч 420 гривень.

За такою ж схемою з працівником банку втратив свої заощадження і 55-річний житель Білозерки. Шахраї зняли з його банківської картки 23 тисячі 700 гривень.

Нещодавно поліція розповіла про ще три випадки інтернет-шахрайства, того разу внаслідок шахрайських дій жителі Херсонщини втратили майже 200 тисяч гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ