Підтримати нас

Жахи обласного дитячого санаторію

Автор статті
24 жовтня 2018 12:48
772
Поширити:

Розпорядженням Херсонської обласної ради головному лікарю комунального закладу «Новоолександрівський обласний дитячий гастроентерологічний санаторій» Ілоні Володимирівні Задніпряній оголошено догану.

Згідно з офіційною інформацією, на сьогодні заклад не готовий до опалювального періоду. Один котел зовсім не придатний до експлуатації - через суттєвий знос вийшов з ладу та знаходиться у розібраному стані. Терміни експлуатації інших котлів не продовжено: відсутні висновки експерта та записи до паспортів котлів відповідальною особою, в результаті чого їх подальша експлуатація заборонена. Але керівництво закладу нічого не робила, щоб виправити ситуацію.

Окрім цього, потребують негайного капітального ремонту душові кімнати, а сантехніка – повної заміни.

Ще, порушено вимоги законодавства щодо якості питної води, яка використовується закладом у виготовленні харчування.

Добові норми харчування виконуються лише на 60%. В раціоні дітей повністю відсутні овочі, фрукти та молочні продукти. А для приготування їжі використовувалися суміші рослинно-молочні (спред), томатна паста, ковбаса 2 сорту, фарш (м’ясо механічної обвалки – ММО), що суперечить нормам заміни продуктів за енергоцінністю та рекомендаціям для споживання.

Так, фінансування комунального закладу «бажає кращого». Але керівниця закладу не шукала шляхів вирішення проблеми з харчуванням. Ні один із найбільших херсонських сільськогосподарських підприємств – ПАТ «Придніпровське», що базується в Нововоронцовському районі, ні місцеві фермери не отримували письмових чи усних звернень про допомогу від головлікаря санаторію.

Отже, розпорядженням Херсонської обласної ради від 19 жовтня 2018 року № 219 Ілоні Задніпряній оголошено догану: «За порушення нормативів харчування, не підготовлення котельні Санаторію до роботи під час опалювального сезону, невжиття керівником заходів щодо облаштування свердловини засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод та забезпечення споживачів питною водою належної якості».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ