Підтримати нас

Зеленський закликав повідомляти про корупцію в НАБУ

Автор статті
24 вересня 2019 06:35
757
Поширити:

Президент Володимир Зеленський закликав громадян України повідомляти в Національне антикорупційне бюро про корупцію чиновників. Відповідне відеозвернення президент опублікував у своєму телеграмі.

"Ми ніколи не подолаємо корупцію, якщо ви будете заплющувати на неї очі. У вас вимагають хабар? Пропонують "відкат"? Будь ласка, не мовчіть. Звертайтеся на гарячу лінію НАБУ - 0 800 503 200", - підкреслив президент.

Рада громадського контролю НАБУ, своєю чергою, закликала президента не поширювати дезінформацію про повноваження Бюро. Про це йдеться в коментарі ради.

"23 вересня на Facebook-сторінці президента Володимира Зеленського  розміщено відеозаклик - дзвонити на гарячу лінію НАБУ з приводу всіх видів корупції. Рада громадського контролю НАБУ відзначає: НАБУ не розслідує всі корупційні злочини. Детективи Бюро займаються кримінальними корупційними правопорушеннями, скоєними вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які становлять загрозу національній безпеці", - йдеться в повідомленні.

У Раді підкреслили, що через дезінформацію про повноваження Бюро "гаряча лінія" НАБУ буде перевантажена дзвінками про порушення, які не є підслідними органу.

"Такі дії голови держави можуть привести до дестабілізації роботи Бюро і викликати шквал негативу населення в зв'язку з тим, що більшість громадян не є фахівцями в Кримінальному процесуальному кодексі і повністю довіряють словам президента. Отже, громадяни вимагатимуть від органу розслідування справ, які йому не підслідні", - наголошено в повідомленні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ