Підтримати нас

Збував бойові гранати по 500 гривень за штуку: на Херсонщині поліціянти затримали чоловіка

Вгору
Автор статті
19 лютого 2024 18:24
402
Поширити:
Ілюстративне фото

Правоохоронці затримали раніше судимого 52-річного жителя села Чорнобаївка Херсонської області за продаж бойових гранат по 500 гривень за штуку.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

За даними поліції, 52-річний житель Чорнобаївки, який минулого року отримав умовний термін за наркозлочин, цьогоріч вирішив заробити на продажі ручних протипіхотних гранат, які він відшукував на колишніх місцях дислокації російських військових.

Правоохоронці з’ясували, що 1 лютого цього року зловмисник за 500 гривень збув корпус від гранати Ф-1 та запал до неї. Під час проведення слідчих дій поліціянтам стало відомо про дату наступного продажу боєприпасів цим чоловіком. Цього разу він хотів продати дві гранати за тисячу гривень.

Під час обшуку в помешканні зловмисника поліціянти виявили та вилучили в одній із кімнат ще 2 корпуси від гранат Ф-1, один запал, понад 120 набоїв до автомата та пакунок із речовиною рослинного походження, схожою на канабіс.

За збут боєприпасів чоловіку загрожує від трьох до семи років ув’язнення.

  • 16 лютого під час огляду автомобіля 41-річного жителя Дніпропетровської області херсонські  поліціянти виявили корпуси гранат РГД-5 та РГН, запал типу УЗРГМ та 37 набоїв калібру 7,62 та 30 набоїв 5,45.
  • 17 січня в Бериславському районі Херсонської області в будинку місцевого жителя знайшли зброю та боєприпаси, які чоловік збирав на колишніх позиціях військ РФ. Усе знайдене він зберігав удома.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ