Підтримати нас

На Херсонщині поліціянти затримали на блокпості чоловіка з боєприпасами

Вгору
Автор статті
16 лютого 2024 16:14
243
Поширити:
Фото: Поліція Херсонської області

У Херсонській області під час огляду автомобіля 41-річного жителя Дніпропетровської області поліціянти виявили боєприпаси.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Працівники відділення поліції №1 (Високопілля) Бериславського районного відділу поліції дізналися, що вищезгаданий чоловік часто приїжджає до Високопільської громади, де ходить по колишніх позиціях армії РФ та ЗСУ.

Правоохоронці отримали інформацію, що на колишніх бойових позиціях чоловік збирав зброю та боєприпаси, тому його й затримали.

За словами керівника поліційного підрозділу Олександра Коновала, під час затримання підозрюваного на одному з блокпостів Херсонської області, у нього виявили та вилучили корпуси гранат РГД-5 та РГН, запал типу УЗРГМ та 37 набоїв калібру 7,62 та 30 набоїв 5,45. 

Підозрюваний розповів, що боєприпаси знайшов випадково, коли проводив будівельні роботи в селищі Високопілля

Вилучені боєприпаси направили на дослідження, а чоловіка перевірятимуть на причетність до збуту боєприпасів, йдеться в дописі.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

  • 17 січня в Бериславському районі Херсонської області в будинку місцевого жителя знайшли зброю та боєприпаси, які чоловік збирав на колишніх позиціях військ РФ. Усе знайдене він зберігав удома.
  • Також правоохоронці затримали в Херсоні священника, який підпільно продавав зброю та боєприпаси залишені росіянами. Торговцем виявився настоятель храму УПЦ МП ієромонах Віктор Інякін. Його затримали українські правоохоронці під час спроби продажу ворожих зенітно-ракетних комплексів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ