Підтримати нас

Священником, який торгував російською зброєю в Херсоні, виявився настоятель храму УПЦ МП Віктор Інякін

Vgoru
Автор статті
27 вересня 2023 08:07
5,015
Поширити:

Учора ми писали, що правоохоронці затримали  священника в Херсоні. Він підпільно продавав зброю та боєприпаси, які залишилися після росіян. Торговцем виявився настоятель храму УПЦ МП ієромонах Віктор Інякін. Його затримали українські правоохоронці під час спроби продажу ворожих зенітно-ракетних комплексів. Чоловік хотів отримати за них 115 тисяч гривень. 

Про це повідомляє Слідство.інфо.

Віктор Інякін. Фото з його сторінки у "Вконактє"

Священником, який продавав російську зброю, виявився ієромонах Віктор Інякін (у миру — Віталій Інякін). Чоловік служить у храмі УПЦ московського патріархату в Херсоні. 

«Установлено, що фігурант підшукував своїх клієнтів через власні зв’язки, у тому числі в кримінальних колах», — повідомили на сторінці СБУ.

За словами правоохоронців, чоловік зберігав російські арсенали прямо на території будівництва нового храму в Херсоні. 

На своїй сторінці в забороненій російській соцмережі «ВКонтакті» ієромонах Віктор за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну збирав гроші на будівництво храму в селі Зеленівка Херсонської області — храму Святої великомучениці Варвари. 

У 2014-му парафія храму Святої великомучениці Варвари приєдналася до ПЦУ Київського Патріархату через позицію Московського патріархату щодо війни, яку розв’язала і веде Росія в Україні. 

Віктор Інякін неодноразово звертається до своїх підписників, просить їх перерахувати кошти то на ремонт, то на оплату комунальних платежів церкви.

Фото з його сторінки у фейсбуці

Одразу після затримання Віктора Інякіна Херсонська єпархія УПЦ МП видала указ, яким засудила дії священника й заборонила йому займатися службою. 

«Херсонська єпархія УПЦ рішуче засуджує дії ієромонаха Віктора (Інякіна), які є гріхом перед Богом, злочином перед державою та які дискредитують Церкву, сіють спокусу в суспільстві й можуть бути використані з провокаційною метою», — зазначається в повідомленні.

Віталію Інякіну оголошено про підозру за незаконне поводження зі зброєю. Наразі чоловік перебуває під вартою, йому загрожує до 7 років ув’язнення.

Раніше писали, що в Херсоні військова контррозвідка СБУ виявила прихований арсенал зі зброєю російських окупантів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ