Підтримати нас

Завідувачка поліклініки та голова ВЛК на Херсонщині отримала штраф від суду 

12 серпня 2024 08:00
635
Поширити:
Фото: Pexels

Суд виніс вирок завідувачці поліклініки Великоолександрівської лікарні Херсонської області, лікарці-невропатологу Тетяні Ісаєвій. Вона повинна сплатити штраф у сумі 34 тисячі гривень та на один рік жінка позбавлена права очолювати військово-лікарську комісію. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Суд встановив, що голова позаштатної постійної військово-лікарської комісії Тетяна Ісаєва в березні 2023 року “допомагала” військовозобов’язаним уникати мобілізації. 

У червні 2023 року щодо жінки відкрили кримінальне провадження, за якими стало відомо про 4 випадки внесення неправдивих відомостей до постанов ВЛК.

“Згідно з виданими нею документами, двох людей 3 і 13 березня 2023 року ВЛК безпідставно визнала тимчасово непридатними до військової служби. Ще дві людини 21 березня отримали безпідставний висновок про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку”,  – йдеться у матеріалі. 

Ці випадки суд визнав як видачу службовим працівником свідомо неправдивих офіційних документів, внесення до них свідомо неправдивих відомостей за частиною 1 статтею 366 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що Ісаєва у суді визнала свою вину. Вона повинна сплатити на користь держави штраф та упродовж року жінка не має права очолювати штатні та позаштатні ВЛК, що пов’язані з військово-лікарською експертизою.

Вирок суду ще не набрав законної сили. 

  • СБУ Херсонської області та Миколаївська спеціалізована прокуратура викрили 43-річного керівника одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Херсоні, його підлеглого та одного місцевого жителя. Вони розробили план, за яким військовозобов'язані могли уникати мобілізації та незаконно перетинати кордон України.
  • У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 53-річний херсонець за попередньою змовою із 43-річним керівником одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Херсоні вимагали гроші від громадянина за зняття його з військового обліку. Суд обрав запобіжні заходи у вигляді ув'язнення із можливістю внесення застави 1 мільйон 470 тисяч гривень та 214 тисяч 720 гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів