Підтримати нас

Судитимуть працівників ТЦК Херсона: допомагали уникати мобілізації та брали за це гроші

Автор статті
15 квітня 2024 15:06
1,472
Поширити:
Фото: ГУ Національної поліції Миколаївської області

СБУ Херсонської області та Миколаївська спеціалізована прокуратура викрили 43-річного керівника одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Херсоні, його підлеглого та одного місцевого жителя. Вони розробили план, за яким військовозобов'язані могли уникати мобілізації та незаконно перетинати кордон України. 

Про це повідомили в ГУ Національної поліції Миколаївської області.

За даними слідства, чоловіки створювали фіктивні документи, щодо непридатності чоловіків до військової служби, та вносили неправдиві дані, щоб їх вилучити з обліку. 

За свої послуги вони просили від 3 тисяч 500 до 5 тисяч 500 доларів. 

Зазначається, що під час отримання хабаря правоохоронці затримали керівника та його посередника. 

Наразі за цим правопорушенням завершили досудове розслідування. На майно чоловіків суд наклав арешт. 

Їм загрожує до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна. 

  • У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 53-річний херсонець за попередньою змовою із 43-річним керівником одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Херсоні вимагали гроші від громадянина за зняття його з військового обліку. Суд обрав запобіжні заходи у вигляді ув'язнення із можливістю внесення застави 1 мільйон 470 тисяч гривень та 214 тисяч 720 гривень.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ