Підтримати нас

Затримали чотирьох людей на Херсонщині, які причетні до підпалу автівок військових ЗСУ 

02 вересня 2024 15:48
215
Поширити:

На Херсонщині поліціянти та СБУ затримали чотирьох людей, які за вказівками російських спецслужб підпалювали автівки військових ЗСУ. 

Про це йдеться на сторінці поліції Херсонської області.

За даними слідства, під час окупації території Херсонської області 35-річний місцевий житель почав співпрацювати із російськими військовими. Він раніше був ув'язненим за торгівлю наркотичними речовинами. 

Чоловік отримував вказівки щодо підпалу автівок українських військових та мав знімати це на відео.

“Ці кадри (ред. військові РФ) потім використовували для проведення медійних інформаційно-психологічних операцій (ІПСО). Основною ціллю його були транспортні засоби, залучені до виконання бойових завдань, службові авто військовослужбовців Збройних сил та представників інших складових Сил оборони України південного регіону”, – додали поліціянти. 

Окрім цього, чоловік до цієї “діяльності” залучив ще трьох людей, які також мали судимість. 

Зазначається, що загалом вони підпалили 5 автівок у Херсоні, Миколаєві та Одесі. 

Під час обшуку правоохоронці знайшли розчин для підпалу, карти пам’яті та відеореєстратори із записами злочинів, мобільні термінали, сім-картки, два пістолети, автомат, 12 гранат та набої.

Наразі їх затримали за частиною 2 статтею 28 та частиною 1 статтею 114-1 “Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період” КК України. 

Їм загрожує ув'язнення від 8 до 15 років.

  • Івано-Франківський міський суд 26 серпня визнав винним у колабораціонізмі та державній зраді уродженця Макіївки на Донеччині Сергія Аппакова, який воював на Херсонщині на боці російської армії. Йому призначили 15 років позбавлення волі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів