Підтримати нас

Заморозки у Херсоні та області вночі 20 квітня: синоптики розповіли чого очікувати

Автор статті
19 квітня 2024 19:36
142
Поширити:
Фото: Depositphotos

Протягом 20 квітня у Херсоні та області очікуються небезпечні метеорологічні явища. Мова йде про ймовірні заморозки та грозу.

Про це повідомив Херсонський обласний центр з гідрометеорології.

Зазначається, що у Херсоні та області 20 квітня, у зв'язку з надходженням холодного повітря з північного сходу, вночі та вранці очікуються заморозки на ґрунті від 0 до 2°, також вдень прогнозують грозу.

Синоптики повідомляють про жовтий рівень небезпеки.

“Після обіду в суботу (ред. 20 квітня) очікується нестійка погода з дощами, в денні часи подекуди грози та посилення вітру 15-20 м/с”, – пишуть у центрі.

Прогнозована температура:

  • В області: вночі 2-7°, вдень 13-18° ;
  • У Херсоні: вночі 3-5°, вдень 15-17°.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології Юрій Кіріяк повідомив, що нічні заморозки стосуватимуться здебільшого північних територій Херсонської області.

Заморозків слід чекати, якщо небо вночі буде чистим. Юрій Кіріяк рекомендує подбати про рослини на городі та вжити заходів, щоб захистити їх від холоду.

За його словами, в Україну зараз заходить північне повітря, проте з завтрашнього дня його змінить південний циклон і літня погода повернеться через 3-5 днів.

  • Медіаплатформа “Вгору” повідомляла, що 10 квітня на лівобережжі Херсонщини горіли плавні й з багатьох районів міста виднівся дим.
  • 10 квітня Херсонський обласний центр з гідрометеорології повідомляв про надзвичайний рівень пожежної небезпеки в Херсоні та Великій Олександрівці. У коментарі “Вгору” Юрій Кіріяк розповів, що цей рівень пов’язаний із тим, що зараз у Херсонській області суха і спекотна погода.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ