Підтримати нас

Замість в`язниці - Марк Твен і Джек Лондон. В Одесі двом крадіям винесли незвичний вирок

Автор статті
26 жовтня 2021 12:00
1,026
Поширити:

Одна із частин судового рішення у справі двох злодіїв в Одесі досі є предметом бурхливого обговорення в українському сегменті соцмереж. Насправді такого вердикту в Україні ще не було.

Йдеться про те, що Малинівський суд міста Одеси розглядав справу двох громадян 22 і 19 років, які "відзначилися" регулярними крадіжками автомагнітол із салонів автомобілів.

Спочатку суддя Олександр Гарський мав намір виявити суворість закону та засудити злочинців на три роки позбавлення волі. Однак, як з'ясувалося пізніше, у справі знайшлися пом'якшувальні обставини (зокрема, молодший зі зловмисників, хоч і не одружений, уже виховує маленьку дочку), і вирішено було присудити парі злодіїв по року умовно.

Упродовж цього терміну обидва фігуранти будуть змушені регулярно відмічатись у правоохоронців.

Але на цьому покарання їм не вичерпується.

Як свідчить Єдиний реєстр судових рішень, злочинцям постановлено...прочитати низку творів класичної літератури, у тому числі - вірші Тараса Шевченка.

Допитуючи обвинувачених у судовому засіданні, судом встановлено, що вони фактично за своїм розвитком ще неповнолітні діти, хоч і мають відповідний вік. Загалом відносини власності для обох обвинувачених є певною прогалиною у знаннях. І це не є дивним, оскільки вихованням обох обвинувачених займалися недостатньо, - повідомляється в судовому рішенні на ресурсі ЄРДР.

Окрім Кобзаря, юнаки мають ознайомитися з такими творами, як, наприклад, “Пригоди Тома Сойєра” Марка Твена та “Біле ікло” Джека Лондона.

У мережах користувачі суддю називають "мудрим" і шкодують, що той ще не прописав правопорушникам додатково "живильного ременя".

Фото Telegraf

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ