Підтримати нас

Залишився на окупованій території: суддю з Верхнього Рогачика на Херсонщині відсторонили від здійснення правосуддя

23 вересня 2024 15:16
114
Поширити:
Віталій Загрунний. Фото: Судова Влада України

Суддю Верхньорогачицького районного суду Херсонської області Віталія Загрунного тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя на підставі рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя (ВРП).

Про це йдеться на сторінці ВРП.

Також ухвалили рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

З акту Вищої ради правосуддя відомо, що Загрунний у квітні 2022 року був відряджений до Апостолівського районного суду Дніпропетровської області. Проте до суду він не прибув. 

Суддя надіслав на електронну пошту повідомлення, що він перебуває за місцем своєї реєстрації та постійного проживання, яке окуповане Росією. Також він написав, що в нього немає можливості безпечно звідти виїхати через відсутність «зеленого коридору» і він доглядає за літніми батьками. Окрім цього,  Віталій Загрунний просив зарахувати його до штату Апостолівського районного суду без особистого прибуття та визнати причини неявки поважними.

“Автор скарги вважає, що такі дії можуть свідчити про вчинення суддею Загрунним В.Г. дисциплінарного проступку, а саме допущення поведінки, яка порочить звання судді або підриває авторитет правосуддя”, – йдеться в повідомленні.
  • 20 серпня Вища рада правосуддя (ВРП) ухвалила рішення про звільнення судді Генічеського районного суду Херсонської області Наталії Шарко. У серпні правоохоронці їй заочно повідомили про підозру в державній зраді. Попри це Шарко отримувала українську зарплату. З січня 2022 року до квітня 2023 року їй виплатили 1 мільйон 340 тисяч 504 гривні 13 копійок. 
  • 9 квітня Вища рада правосуддя звільнила суддю Генічеського районного суду Херсонської області Юлію Берлімову.  Вона залишилася на окупованій території та у липні 2022 року пішла на співпрацю з РФ. Попри це вона продовжувала отримувати українську суддівську винагороду. З лютого 2022 року по квітень 2023 року Берлімовій виплатили 1 млн 469 тисяч 802 гривні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів