Підтримати нас

Заклад культури в Дніпровському районі Херсона 5 разів потрапляв під удар армії РФ

30 вересня 2024 21:57
189
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"\удар по закладу культури 25 вересня 2024 року

Заклад культури в Дніпровському районі Херсона вже 5 разів потрапляв під атаки окупаційних військ. Під час останнього авіаудару сильно пошкодили дах.

Про це “Вгору” повідомила директорка закладу Олена Звягіна.

Вона додала, що й раніше через влучання снаряда в даху була дірка, яку ще вдалося закрити. Але 25 вересня, коли російські війська скинули на заклад керовані авіабомби та діра стала ще більше. 

За словами директорки, з нею вже нічого неможливо зробити. Окрім цього, не вдається знайти людей, які б могли перекрити дах, бо там небезпечно.  

“Там дірка дуже велика. Зараз ні за гроші, ні без грошей, туди ніхто не піде щось робити. Туди буде литися дощ, потім сніг. Ось це найстрашніше”, – зазначила Звягіна.

Також вона розповіла, що через авіаудар горіли сцена, куліси та дерев'яні конструкції, що використовували для монтажу світла тощо.

Під час першого “прильоту” вибило кілька вікон. У два наступні – був пошкоджений фасад, вікна та металеві конструкції. Четвертий удар стався 23 серпня – зруйнували боковий вхід і пошкодили кабінети.

Також Олена Звягіна розповіла, що на початку повномасштабного вторгнення там жили 50 людей з Антонівки, серед них були діти. 14 березня о 4 годині ранку звідти їх вигнали російські окупанти.

  • Зранку 25 вересня окупаційні війська скинули 2 керовані авіабомби на Дніпровський район Херсона. Через це зазнав пошкодження заклад культури. Кореспонденти “Вгору” зробили світлини наслідків авіаудару.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів