Підтримати нас

Загрожує 15 років ув’язнення: жінка обійняла посаду в “органі влади” на Херсонщині

11 червня 2024 08:00
327
Поширити:
Фото: Pexels

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 62-річній жінці. Вона під час окупації території Херсонської області обійняла посаду заступниці начальника управління праці та соціальної політики Білозерки. Їй загрожує до 15 років ув'язнення. 

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Працівники карного розшуку встановили, що жінка отримала незаконну посаду у липні 2022 року. 

Вона організувала та контролювала окупаційну установу у разі відсутності незаконного начальника. Також жінка керувала “спеціалістами відділу нарахувань”, підбирала працівників, приймала звітності, контролювала документацію. 

Окрім цього, вона відправляла службові листи в інші незаконно створені відомства згідно з вимогами нормативних документів РФ. 

Жінці загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, із конфіскацією майна або без такої.

  • Від СБУ заочну підозру в колабораціонізмі отримала 60-річна Ольга Полосухіна, яка 20 жовтня 2023 року обійняла посаду голови окупаційної адміністрації Іванівської селищної громади Генічеського району Херсонщини.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів