Підтримати нас

За місяць РФ збудувала 100 кілометрів фортифікацій на узбережжі окупованого Криму та Херсонщини

16 квітня 2024 15:25
194
Поширити:
Колаж: investigator.org.ua

За місяць російські військові на окупованому півдні України збудували понад 100 кілометрів фортифікаційних споруд на чорноморському узбережжі окупованого Криму та Херсонщини.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що у квітні 2024 року нові оборонні споруди зафіксували на великій частині західного узбережжя окупованого Кримського півострова та в прибережних районах Херсонської області. Фортифікації з'явилися протягом лютого-березня 2024 року.

Початкова точка лінії берегової оборони розташована в селищі Миколаївка Сімферопольського району і простягається вздовж узбережжя Чорного моря до міста Красноперекопськ (Яни Капу), яке розташоване неподалік від адміністративного кордону між окупованими Автономною Республікою Крим та Херсонською областю.

“Далі нові укріплення простягаються узбережжям на північ, а найбільша їх концентрація – по периметру мису Тарханкут, на якому розміщено системи протиповітряної оборони окупантів”, – пише ЦЖР.
 На західному узбережжі Криму свої інженерно-фортифікаційні споруди російські військові розмістили на таких охоронних територіях, як заповідники та природні парки, археологічні памʼятки й туристичні обʼєкти, серед житлової забудови. 
“Наприклад, супутникові знімки вказують на те, що поблизу с. Сєверне (кримськотат. Nemse Çağaltay, Немсе Чагъалтай) Чорноморського району укріплення берегової оборони військові РФ облаштували на руїнах античного поселення”, – йдеться в матеріалі.

Чорноморське узбережжя в районі сіл Олександрівка, Олексіївка, Приморське, Озерне (Херсонщина): знімки Sentinel-2 01.01.2024 та 13.04.2024. Колаж: investigator.org.ua

У лютому-березні 2024 року, оборонні споруди військових РФ з'явилися на узбережжі Чорного моря в окупованій частині Херсонської області. Зокрема, зафіксовано укріплення навколо таких селищ, як Олександрівка, Олексіївка, Приморське та Озерне.

  • Нещодавно склад зброї та боєприпасів російських військових виявили у підвалі школи в окупованому селищі Новоолексіївка, Херсонської області.
  • Раніше стало відомо, що російські військові розмістили реактивні системи "Град" і артилерійські установки біля житлових будинків на лівобережжі Херсонської області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ