Підтримати нас

За минулі вихідні херсонські патрульні зупинили 10 водіїв напідпитку

Вгору
Автор статті
11 березня 2024 16:31
252
Поширити:
Ілюстративне фото

Протягом 9 та 10 березня херсонські патрульні зупинили 10 водіїв, які їхали в авто, ймовірно, у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області

Правоохоронці зазначають, що за це правопорушення водіям загрожує адміністративна відповідальність.

Про яку відповідальність йде мова?

Керування транспортними засобами або суднами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції – штраф 17 тисяч гривень із позбавленням права керування на 1 рік.

Повторне затримання протягом року у стані сп'яніння за кермом – штраф 34 тисячі гривень із позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням авто чи без або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням авто чи без.

Два затримання у стані алкогольного сп’яніння за кермом протягом року – 51 тисяча гривень з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

Вживання алкоголю, наркотичних речовин тощо після ДТП або після зупинки транспортного засобу поліціянтами до моменту проходження огляду – штраф 34 тисячі гривень або адміністративний арешт на строк 15 діб, із позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

  • З початку 2024 року на правобережжі Херсонської області відбулось 17 ДТП. 1 людина загинула, інші учасники ДТП отримали поранення.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ