Підтримати нас

З російського полону повернули 75 українців. Серед них є люди, яких полонили на Херсонському напрямку

31 травня 2024 14:53
365
Поширити:
Фото: Омбудсман Дмитро Лубінець

31 травня з російського полону повернули ще 75 українців. Серед них є люди, яких захопили в полон на Херсонському, Харківському, Київському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках. 

Про це повідомив Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими.

Також серед звільнених – 19 захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також 10 військових, що обороняли Маріуполь. 

Як інформують в штабі, з полону повернули 37 представників Збройних Сил України, зокрема 13 із Військово-морських Сил та 2 з Повітряних Сил. Також звільнили 21 нацгвардійця, 7 прикордонників, 6 тероборонців та 4 цивільних українок. 

Зазначається, що близько третини з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність. 

Це був 52-й обмін. Наразі вдалося визволити з полону російських окупантів 3 тисячі 210 Захисників та Захисниць України, йдеться в повідомленні. 

  • Під час окупації Херсона Роман Баклажов провів 54 дні в російській катівні. Він пережив катування, став свідком багатьох злочинів. Відверта проукраїнська позиція – то вже достатній привід, щоб потрапити до лап окупантів. Але в пана Романа був ще один епізод з минулого, який не міг пройти повз увагу росіян, – у 2014 році він був у складі «Правого сектору». Зараз чоловік, що як ніхто інший розуміє проблеми тих, хто пройшов російські катівні, вважає головною своєю справою допомогу цивільним полоненим. Свою історію волонтер розповів для читачів «Вгору».
  • За різними даними в російському полоні перебувають від 5 до 25 тисяч цивільних українців.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів