Підтримати нас

З 1 березня українці їздитимуть до Росії за закордонними паспортами

Автор статті
29 лютого 2020 15:56
616
Поширити:

Виїзд за закордонними паспортами має прискорити роботу прикордонників, зменшити можливості для підробки документів та ймовірність незаконних вивезень неповнолітніх за кордон.

Починаючи з 1 березня, українці не зможуть перетинати кордон з Росією на підставі внутрішнього паспорта або свідоцтва про народження. Для виїзду буде необхідний закордонний паспорт. Про це в суботу, 29 лютого, нагадала Держприкордонслужба України. Відповідні зміни передбачені урядовою постановою від 18 грудня 2019 року.

Про це повідомляє DW.

Громадяни України, які виїхали до РФ раніше за внутрішнім паспортом чи свідоцтвом про народження, зможуть повернутися в Україну за цими документами.

У Держприкордонслужбі наголосили, що нововведення вплинуть на швидкість прикордонного контролю. Під час оформлення особи з внутрішнім паспортом прикордонник має внести в базу даних інформацію про неї та документ, а при оформленні особи із закордонним паспортом вся ця інформація автоматично зчитується рідерами. Також буде менше можливостей для підробок внутрішніх паспортів та свідоцтв про народження, які мають низький ступінь захисту, наголошують у Держприкордонслужбі.

Окрім того, має зменшитися ймовірність незаконного вивезення неповнолітніх українців за кордон, оскільки у свідоцтвах про народження немає фото дитини. Також у внутрішніх паспортах, на відміну від закордонних, відсутня можливість проставляння відміток про перетин кордону. Це може створювати проблеми особам, яким потрібно підтвердити перебування за кордоном, наприклад, у відрядженні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ