Підтримати нас

Як погода впливає на сільськогосподарські культури по Херсонській області

18 травня 2019 15:00
175
Поширити:

На Херсонщині більшу частину весняного періоду 2019 року агрометеорологічні умови для озимих, ярих зернових культур та озимого ріпаку виявились загалом сприятливими.

Про це повідомляє Херсонський обласний центр з гідрометеорології.

Середня місячна температура повітря у березні перевищувала кліматичну норму на 3-4° та становила 5,1-6,1° тепла. У квітні та протягом першої декади травня спостерігався температурний режим в межах кліматичної норми.

З березня до середини травня на території Херсонській області випало 62-92 мм опадів, що склало 64-111% норми. Помірні дощі спостерігались в квітні 2019 року. Кількість опадів склала 39-62 мм.

Станом на 16 травня на більшій частині площ, зайнятих під посівами с/г культур, у метровому шарі ґрунту міститься агрономічно цінної вологи в межах 50-140 мм, що оцінюється як добре та задовільно.

Розвиток с/г. посівів в значній мірі буде залежати від погодних умов. Адже, враховуючи тенденцію останніх років, саме з другої половини травня на території Херсонської області розпочинається ґрунтова засуха.

В найближчий тиждень очікується суха, без опадів погода. Денна температура підвищуватиметься до 28-30˚. Локальні дощі прогнозуються не раніше 25 травня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ