Підтримати нас

Херсонська МВА має 8 автомобілів від благодійних і державних організацій

Вгору
Автор статті
09 березня 2024 17:19
257
Поширити:

З 11 листопада 2022 року по лютий 2024 року в Херсонській МВА з'явилося 8 автомобілів, на які не витрачали держкошти.

Про це повідомив в.о. першого заступника начальника, заступник начальника Херсонської МВА Сергій Орєхов у відповіді на запит Медіаплатформи “Вгору”.

У відповіді йдеться, що 2 машини на безплатній основі в тимчасове користування надало Державне підприємство “Агенція місцевих доріг Миколаївської області” для комунального підприємства “Херсонелектротранс”.

Інші 6 автомобілів Херсонська МВА отримала від благодійних і громадських організацій, зазначають в адміністрації.

Також Орєхов додав, що міська адміністрація передала в тимчасове безоплатне користування броньовану машину Антонівському старостинському округу.

За його словами, автомобілі закріплені за працівниками військової адміністрації та використовуються для службових поїздок, зокрема для перевезення гуманітарної допомоги.

За час окупації правобережжя Херсонщини у Херсонської МВА викрали 5 автомобілів, а саме:

  1. один – в Інспекції з контролю за доброустроєм;
  2. два – у виконавчого комітету;
  3. один – в управління освіти;
  4. один – у Департаменту розвитку об'єктів комунальної власності територіальної громади.
  • Водночас у грудні Медіаплатформа “Вгору” писала, що Управління освіти Херсонської міськради придбало нову автівку – Hyundai Tucson 2023 року за понад 1 млн 124 тисяч грн. На питання журналістів, навіщо потрібен автомобіль, та чому саме такий, керівниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко пояснювала, що попередній викрали під час окупації. А на новому зручно перевозити, наприклад, бойлери та ковдри до пунктів незламності.
  • Пізніше в інтерв’ю Укрінформу начальник Херсонської ОВА сказав, що після такого розголосу – інших варіантів, окрім як передати авто на потреби ЗСУ,  у них не буде.
  • У відповіді на запит Медіаплатформи “Вгору” начальниця управління освіти Наталя Журженко повідомила, що авто передавати до ЗСУ не будуть.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ