Підтримати нас

Hyundai, який купили для херсонських освітян, не передаватимуть ЗСУ, – Журженко. ОНОВЛЕНО

Vgoru
Автор статті
22 січня 2024 14:59
1,466
Поширити:

У грудні Медіаплатформа “Вгору” писала, що Управління освіти Херсонської міськради придбало нову автівку – Hyundai Tucson 2023 року за 1 млн 124 тисяч 900 грн. 

На питання журналістів, навіщо потрібен автомобіль, та чому саме такий, керівниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко пояснювала, що попередній викрали під час окупації. А на новому зручно перевозити, наприклад, бойлери та ковдри до пунктів незламності.

Пізніше в інтерв’ю Укрінформу начальник Херсонської ОВА сказав, що після такого розголосу – інших варіантів, окрім як передати авто на потреби ЗСУ,  у них не буде.

У відповіді на запит Медіаплатформи “Вгору” начальниця управління освіти Наталя Журженко повідомила, що авто Hyundai Tucson за понад 1 млн 120 грн передавати Збройним Силам України не будуть.

Чиновниця написала, що наразі правових підстав для передачі майна, що перебуває в комунальній власності, до державної – немає.

За її словами, управління отримало автомобіль 22 грудня 2023 року і його використовують співробітники для службових поїздок.

Також ми відправили запит щодо вище зазначеної машини до очільника ОВА Прокудіна, чекаємо на відповідь.

Оновлено. Заступник голови ОВА Антон Самойленко у відповіді на запит Медіаплатформи “Вгору” повідомив, що інформацією щодо закупівель, проведених Херсонською міською радою та її структурними підрозділами, володіє безпосередньо МВА. 

Також він додав копію листа від заступника начальника ХМВА Антона Єфанова, де зазначена та сама інформація, яку раніше надала Наталія Журженко. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ